Univerzális parazita

Parazita - Tudástár

A mobil telefon kamerája mini mikroszkóppá válhat A legtöbb globálisan fontos parazita fertőzésnek viszonylag könnyen, alacsony költséggel végrehajtható univerzális diagnosztikai univerzális parazita a mikroszkópos vizsgálat.

bélfergesseg teszt

A jól felszerelt laboratóriumokban kidolgozott módszereket azonban nehéz alkalmazni az egészségügyi rendszer alsóbb szintjein, a megfelelően képzett személyzet és az erőforrások hiánya miatt. A FIMM Molekuláris Medicina Finnországvalamint a Helsinki Egyetem és a svéd Karolinska Intézet kutatói most kimutatták, vizelet fertozes kezelese a mindennaposan alkalmazott, ám nagy felbontású új képalkotó és képátviteli technikák és a szélessávú adathálózatok segítségével meg lehet oldani ezeket a diagnosztikai problémákat.

univerzális parazita

helminthiasis tünetek kezelése és megelőzése amibes paraziták

Johan Lundin és Dr. Univerzális parazita Linder vezette csapat módosított néhány olcsó képalkotó eszközt, mint például egy csupán tíz eurós webkamerát, valamint egy mobiltelefon-kamerát, átváltoztatva őket mini-mikroszkóppá. Az eljárás igen egyszerű volt: a vizsgálati mintát közvetlenül a képérzékelő chip expozíciós felületén helyezték el, miután az optikát eltávolították.

univerzális parazita

giardia and cryptosporidium cysts

Az ilyen mini mikroszkóp maximális felbontása természetesen függ a szenzor pixelméretétől, de általában elegendő a legtöbb patogén univerzális parazita univerzális parazita. A kutatók első publikált eredményei, melyet az elhanyagolt trópusi betegségek szakfolyóiratában publikáltak, bemutatták, hogy képesek voltak a mini-mikroszkópokkal kimutatni egy élősködő féreg tojást a fertőzött egyén vizeletében és székletében. Először használták ezt az újszerű megközelítést a húgyúti schistosomiasis univerzális parazita, amely egy, a mételyférgek családjába tartozó univerzális parazita okozta megbetegedés, amely a húgyutakat és a bélrendszert is érintheti, és több száz millió embert veszélyeztet, elsősorban a szub-szaharai Afrikában.

A gyors, helyszíni diagnosztikához kifejlesztettek egy specifikus mintázat felismerő algoritmust, amely elemzi a mini-mikroszkóp képét, és automatikusan felismeri a parazita tojást.

mellékvese méregtelenítés kiegészítők

Fontos információk