Szivfereg ellenszere

Szívféreg szűrésről mindenkinek- röviden is, részletesen is

szivfereg ellenszere

Share on Facebook Share on Twitter Szívférgesség kutyáknál és macskáknál A szívférgességet okozó féreg lárváját szivfereg ellenszere hordozzák, és Magyarország területén is megfigyelhető előfordulásuk.

Mind kutyát mind macskát is megfertőzhet a szívféreg. A fertőzés a férgek lárváitól jön létre, melyet a fertőzött szúnyog a csípése során juttat a gazdaállatba.

fekete végbélgiliszta

Itt a lárvák a tüdőbe jutnak, majd ott fejlődésnek indul és kialakul a kifejlett féreg, ami a szív ereiben megtelepedve szívelégtelenséget idézhet elő. Szívférgesség esetén attól függően, hogy a férgek a szív mely ereiben telepednek meg bal, vagy jobb, vagy mindkét szívfél elégtelenségét okozhatják, így súlyos esetekben hasvízkórhoz vagy tüdőödémához is vezethetnek.

A szívféreg veszélyei 2015_11_10

Közben a kifejlett szivfereg ellenszere több cm hosszú férgek un. A szívféreg fertőzést rendszerint vérvizsgálattal diagnosztizálják a laboratóriumok vagy az állatorvosok, súlyos állapotban Röntgenvizsgálattal. A betegség kezelését hagyományos szintetikus anyagokat tartalmazó gyógyszerekkel, hosszadalmas és sokszor életveszélyes protokollok alkalmazásával lehet elvégezni.

ogyan kell kezelni bél parazitákat felnőtteknél

Fontos információk