Paraziták nevei

a helminták kórokozó hatásának mechanizmusa milyen férgek vannak a gyermekekben?

Végül orvoshoz fordult, a vizsgálat pedig felfedte, hogy egy galandféreg ágyazódott az agyába. A Gerard nevű páciens agytörzse összetömörült, a koponyáján belüli nyomás pedig szélsőségesen megemelkedett az agyában felgyülemlett folyadéktól. A szakértők szerint életveszélyes állapotban volt, ezért műtétet hajtottak végre rajta. Az MRI az operáció paraziták nevei egy cisztát mutatott ki az agyában, később pedig kiderült, hogy egy horgasfejű galandféregről van szó.

fergeket kinoztak féreg gyógyszer gyermekek számára felfüggesztés

A parazita tíz éven át élt a férfi agyában. Az efféle élősködők általában szennyezett étel vagy víz elfogyásztásával kerülnek a paraziták nevei.

trichinosis készülék top 10 féreg gyógyszer

A férgek a legtöbbször az ember gyomrában maradnak, csak ritka esetben jutnak el az agyba, illetve az paraziták nevei. A fertőzés általában diagnosztizálatlan marad, hiszen enyhe tüneteket produkál, vagy nem is jár tünetekkel. A Gerard agyában talált élősködő centiméteres volt.

Élősködők (12E) Hamarosan a mozikban!

Kép: iStock Az orvosok szerint a hasonló fertőzés megelőzhető az ételek megfelelő elkészítésével, a higiéniára pedig különösen oda kell figyelni az olyan, a paraziták által érintett országokban, mint Mexikóban és Indiában.

Fontos információk