Méregtelenítő szerv

Milyen méregtelenítő szerveket ismerünk, mi a feladatuk?

Méregtelenítő szerveink Máj Májunk az anyagcsere folyamatok irányításáért felelős. A méreganyagokat választja ki és az általa termelt epe segítségével zajlik a zsírok emésztése.

A méregtelenítés 3 alapvető lépése

A szívből és a vékonybélből érkezik hozzá a vér, a vékonybélből érkező vérben sok olyan anyag van, ami ott nem volt hasznosítható. Ezeket a felesleges anyagokat a máj megszűri, feldolgozza, majd a vesékhez továbbítja, ahol majd a vizelettel ürül. Méregtelenítésére a következő anyagok ajánlottak: máriatöviscsalán, iglice gyógyteakeverék és hashajtás javasolt keserűsóval.

Vese A vese az anyagcsere során keletkező salakot, a felesleges mennyiségű nátriumot és méregtelenítő szerv vizet szűri ki a vérből és távolítja el a szervezetből.

jónnek a szambol a férgek

Méregtelenítő szerv méregteleníthetjük, ha bőséges folyadékmennyiséget fogyasztunk el és alkalmanként folyadéknapokat tartunk. Méregtelenítő szerv Tüdőnk is kiválasztószervként működik, hiszen a májat elhagyó vért szűri meg.

Ezenfelül ez a szerv gondoskodik arról, hogy a megfelelő mennyiségű oxigén jusson a sejtekhez és a kilégzés során gondoskodik a felesleges szén-dioxid ürítéséről.

ahol a felnőtt emberi keresek féreg él

Méregteleníteni légzőgyakorlatokkal, légzésterápiával, jógával és sporttal lehet. Bőr Bőrünk egy védőburok, megakadályozza, hogy a fertőző anyagok bejussanak a szervezetbe.

Vese-mese, avagy méregtelenítõ szerveink

Ezenkívül részt méregtelenítő szerv a hőszabályozásban gazdag érrendszere és verejtékmirigyei segítségével. Mirigyrendszere révén kiválasztó szerv is, és ezzel a működésével a vese munkáját támogatja a méregtelenítésben.

Szaunával, fürdőkkel, sporttal, masszázsokkal, pakolásokkal és vitaminokkal méregteleníthetjük. Belek A vékony és vastagbél is alkalmanként méregtelenítésre szorul.

méregtelenítő szerv amit nem lehet enni gyermekek giardiasisával

A vékonybél méregtelenítő szerv tápanyagok felszívódásának helye, ezenkívül alsó részében található méregtelenítő szerv bélflóra, mely immunrendszerünk fontos részét alkotja. A vastagbél pedig összegyűjti a salakot és a mérgeket, amik széklet formájában távoznak.

Méregteleníteni székletürítéssel, böjttel, teákkal, beöntésekkel, hashajtással lehet.

Helminthiasis és protozoák diagnosztizálása

Fontos információk