Zombizáló paraziták. Most tudjuk, hogy a zombi hangya hogyan harap

Átveszi a hangyát egy hangya, ami azt jelenti, hogy felkapaszkodik egy ágon, és a mumifikálás előtt a levél alsó oldalára tapad. A helyére zárva, a cordyceps gombaszerű gyümölcsös teste az antennából kihajt, és végül felszabadítja a spórákat.

Ez a hírnév úgy tűnik, hogy csak egy gomba van, amely ilyen rémálmot hozhat létre.

  • Segítek ha valamit nem tudsz vegyél fel facebookon Klepács Kristóf Resident evil 4
  • A rákos kaszáló parazita zombizálja a zsákmányát - Tudomány + technológia -
  • Zombi állatok: 5 valós életbeli test-roham eset Valós zombik A zombi filmekben minden rossz.
  • Ellentétben a legtöbb barnacellel, amely örömmel ragaszkodik a vízből származó sziklás és szűrő táplálékhoz, Sacculina és családja parazita lett, és rettenetesen jóak.
  •  Совершенно .
  • Vastagbél tisztítás
  • Сьюзан ничего не ответила.
  • Zombi állatok: 5 valós életbeli test-roham eset - Társadalmi -

De valójában sok faj van, és a zombizáló paraziták hangyák nem az zombizáló paraziták specialitásuk. Csak az Ophiocordyceps nemzetségben több mint faj van. Sok rovar zombizáló paraziták a varázslat alá - a bogarak, a hernyók, a cicada és a szitakötők tisztességes játék. Fosszilis bizonyíték van arra, hogy ez már több mint 40 éve folyik.

Undead-End: Fungus, amely szabályozza a zombi-hangyák saját gombás stalkerjét - - Evolúció - 2020

De míg ezek a gombák mesterkereskedők, nem mindig kapnak mindent maguknak. Néha e gombák közül kettő megfertőzheti ugyanazt a hangyát.

A múlt hónapban ezeknek a gombáknak a kutatói Japánban elkezdtek észrevenni, hogy néhány zombizált hangyát két különféle formájú cycycepsz-gomba szenvedett.

Japánban például a női Reclinervellus nielseni darazsak ismertek, hogy megragadják a pókokat, tojásokat helyeznek el a pókok és elrepülnek. A pókok a szokásos módon folytatják az életet, amíg a tojás meg nem kelt, és a darázslárvák megjelennek. A lárva hatásos méreggel fecskendezi be a gazdáját, zombizáló paraziták az idegrendszerének eltérítésével zombizálja a pókot. A tyrannikus fiatal darázs ezután arra kényszeríti a nyolclábú zombit, hogy a tökéletes fészket felépítse. Miután a projekt befejeződött, a lárva megelégszik az önelégült varrónőjével.

Mindkét gombát a halott hangyákból csírázták, amelyek mandibelei szorosan szorítottak egy ágat körül a tipikus zombi-hangyagban.

Egy gombafaj, O. A másik, O.

Nincs semmi különös, hogy a cordyceps sok különböző formában jön, de az az, ami az volt, hogy észrevették, hogy O. Ahelyett, hogy egy pár gazda párosul megosztott ugyanazzal a gazdaalkalmazással, a tudósok azt sugallták, hogy Zombizáló paraziták. Ez egy példa zombizáló paraziták hiperparazitizmusra, melynek során egy parazita önmagában is fertőzött.

Zombizáló paraziták Zombizáló paraziták valami rossz hírű versében volt: Tehát a természettudományok megfigyelik a bolhát Kisebb bolhák vannak rajta, akiket zsákmányol És ezeknek kisebb bolhák vannak, hogy harapjanak És így folytassa ad infinitum.

Zombi állatok: 5 valós életbeli test-roham eset

A viselkedés más parazitákban is megfigyelhető. Például, a parazita barnacellák, amelyekkel a kasztrát rákok megfertőződhetnek saját kastráló parazitájukkal és lazac-tetvekkel, néha mikrosporidális parazitákkal fertőződnek meg.

Most tudjuk, hogy a zombi hangya hogyan harap Most tudjuk, hogy a zombi hangya hogyan harap Hogyan kezdjük megérteni a hangya testébe támadó, a szövetekben növekvő gomba elképesztő bonyolultságát, és zombizáló paraziták a házigazdának, hogy mászjon fel egy fára, és harapjon egy gallyra, megöli és a feje hátsó részét robbantja fel az esőre spórák lefelé a többi hangyán? Ha a tudománynak rejtélyt kellene hagynia erre a zombi kitörésre? Nem, ebben nincs móka.

A gazdaszervezetek rovarról más gombákra való átkapcsolása vagy fordítva meglehetősen gyakori a cordyceps gombák között. És ennek az adaptációnak evolúciós oka lehet.

A gomba mikroszkópos spórái a rovarba kerülnek, a kemény exoskeleton szúrásával. Ezt úgy végezzük, hogy kiválasztjuk a kitint feloldó enzimeket, amelyek ugyanazok az anyagok, amelyek a gombák sejtfalát alkotják.

A rákos kaszáló parazita zombizálja a zsákmányát - Tudomány + technológia - 2020

Tehát minden rovar exoskeletonján keresztül rágható gomba már fel van szerelve más gombák támadására. De a zenekar-gomba a cordycepsen belüli ellenségeken kívül más típusú hyperparasitikus gombákkal is fenyeget. Miután a kordycepszek a zombizált hangya ideális helyzetbe kerültek, a spóra-termelő termő test lyukasztja át a gazdaszervezet exoskeletális héját, és zombizáló paraziták két hétig tart az érettség eléréséhez. Ez idő alatt sebezhető más típusú gombák spóráira, amelyek specializálódnak a cordyceps átvételére, sűrű, fehér formájú és steril formában.

Általában az ellenség ellensége végbélnyílás enterobiosissal barát, de ez egyáltalán nem jár egy zombizált hangya esetében. Ezeknek a gombáknak az antennája csak egy olyan színpad, amelyen életüket és konfliktusaikat játszják le, amint ez évek óta csinál.

Undead-End: Fungus, amely szabályozza a zombi-hangyák saját gombás stalkerjét - - Evolúció - Tartalomjegyzék: Egy speciális parazita gomba szabályozhatja zombizáló paraziták hangyák viselkedését. De ez a gomba a saját halálos, speciális parazitáival is szembesül Egy gyanútlan munkás hangya Brazília esőerdőjében egy reggel elhagyja a fészket.

Fontos információk