Tüdőödéma tünetei, Mi a tüdővizenyő?

Tüdőödéma (tüdővizenyő) | Tünetei, okai, kezelése

A Wikimédia Commons tartalmaz Tüdővizenyő témájú médiaállományokat.

tüdőödéma tünetei Ascaris gyógyszer gyermekek számára

A tüdővizenyő tüdőödéma, a görög οἴδημα szóból folyadék felgyülemlése a tüdő légcserére szolgáló üregeiben, a hólyagocskákban. A testszövetből kilépő, felgyülemlett tüdőödéma tünetei akadályozza az oxigéncserétés így fulladásos tüneteket okozhat, mivel a belégzett levegő nem kerül érintkezésbe a folyadék által kitöltött hólyagocskák felszínével.

A tüdővizenyő, különösen akut heveny fellépő formája esetén, légzési elégtelenség vagy a keringés összeomlása és a szív leállása miatti halálhoz vezethet, mivel a szervezet nem jut a működéséhez szükséges mennyiségű oxigénhez.

tüdőödéma tünetei

A tüdővizenyő a tüdőödéma tünetei legjellemzőbb tünete. Okai és kezelése[ szerkesztés ] Okozhatja: a bal szívkamra működési elégtelensége, amely így nem pumpálja ki kellő hatékonysággal a tüdő ereiből a vért a test egyéb részei irányába a tüdő gázcserét tüdőödéma tünetei szövetének vagy érhálózatának sérülése. Kezelésében három fő szempont: elsősorban a légzési tüdőödéma tünetei javítása, másodszor az előidéző ok kezelése, tüdőödéma tünetei a tüdőt alkotó szövetek további sérülésének megelőzése.

tüdőödéma tünetei

Fordítás[ szerkesztés ] Ez a szócikk részben vagy egészben a Pulmonary edema című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul.

Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

tüdőödéma tünetei

Fontos információk