Trichinella hőkezelés. AgrárUnió - Szigorított disznótorok - A trichinella nevű parazita a nyers húsban jelent kockázatot

Ritka a fertőzőtt hús, amely azonban nagyon komoly bajt okozhat - Képes Újság

Megfelelő higiéniával és célzott állatorvosi vizsgálattal védekezhetünk a trichinellózis ellen null Megfelelő higiéniával és célzott állatorvosi vizsgálattal védekezhetünk a trichinellózis ellen Megfelelő higiéniával és célzott állatorvosi vizsgálattal védekezhetünk a trichinellózis ellen trichinella hőkezelés A sertések és vaddisznók házi körülmények között történő feldolgozása azonban veszélyeket is rejthet, amelyekre érdemes odafigyelnünk az egészségünk megóvása érdekében.

széles spektrumú antihelmintikus gyógyszer az emberek számára férgek típusai és kezelése emberben

E veszélyek egyike a trichinellózis izomférgességamellyel kapcsolatban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. A Trichinella spiralis a házi és vadon élő sertéseket egyaránt megbetegítő trichinella hőkezelés, amely a fertőzött állat nyers vagy nem megfelelően hőkezelt húsának pl.

What is Trichinella? Explain Trichinella, Define Trichinella, Meaning of Trichinella

Az élősködőről, valamint az általa terjesztett betegségről honlapunk trichinella hőkezelés cikkében olvashatnak további részleteket.

Magyarországon az utóbbi években ritkán fordult elő a betegség. A fokozott odafigyelés azonban továbbra is indokolt: Fontos tudni, hogy a közfogyasztásra szánt házi sertések és vaddisznók húsvizsgálata során a vágóhidakon és a vadfeldolgozókban a hatósági állatorvosok trichinella-vizsgálat céljára minden állati testből mintát vesznek.

trichinella hőkezelés

Ezekből a létesítményekből kizárólag trichinella-negatív eredményű hús kerülhet ki. A házi sertésvágások, valamint a vaddisznók otthoni, magáncélú feldolgozása során a trichinella-vizsgálat elvégeztetése csak ajánlott, mely közegészségügyi kockázatot hordoz magában.

trichinella hőkezelés

Aki biztos akar lenni afelől, hogy a levágott sertés vagy a kilőtt vaddisznó izomféreggel nem fertőzött, kérheti a trichinella-vizsgálat elvégzését. A parazita csak nyers vagy nem megfelelően hőkezelt húsok fogyasztásakor jelent veszélyt, mivel alapos sütés, főzés pl.

mire félnek az aszkaridák?

Gondoljunk erre akkor is, amikor nyers húst kóstolgatunk, például a hurka vagy a kolbász ízesítésénél! A legfontosabb, hogy otthon is csak egészséges állatot szabad levágni, feldolgozni. Kérjük az állattartókat, hogy a trichinellózis és más trichinella hőkezelés állatbetegségek terjedésének megakadályozása érdekében továbbra is fordítsanak kiemelt figyelmet az alapvető járványvédelmi és higiéniai intézkedések betartására, például a rágcsálómentes környezet fenntartására.

trichinella hőkezelés

Kapcsolódó anyagok:.

Fontos információk