Parazita vizsgálat

Bélféreg – Hogyan szabaduljunk meg tőle?

teljes test paraziták helminthology kvíz

Féregpete és protozoon kimutatás mikroszkópos vizsgálattal 7  Ft Féregpete és protozoon kimutatás mikroszkópos vizsgálattal A vizsgálat diagnosztikai jelentősége: A gyomor-bélrendszer parazita vizsgálat etiológiájában baktériumok, vírusok, paraziták egyaránt fontos szerepet játszanak.

A paraziták protozoonok és helmintek elnevezése is utal a gazdaszervezet és a mikroba között fennálló sajátos viszonyra. Képesek az emberi szervezetben tünetmentesen megtelepedni és szaporodni.

parazita vizsgálat

Más esetekben enyhe vagy súlyos lefolyású megbetegedést okozni. Parazita vizsgálat globalizáció és turizmus fejlődése eredményeként gyakori a más kontinensről behurcolt parazitás fertőzés is.

parazita vizsgálat

Hazánkban a leggyakrabban parazita vizsgálat, székletből kimutatható paraziták: Giardia lamblia, Entamoeba hystolytica, Cryptosporidium  sp. Vizsgálati indikációk: Enterális tünetek: profúz, vizes, véres, nyákos hasmenés, több hétig fennálló tartós hasmenés, hasi görcs.

pinworm hossza féreghajtó tabletta vény nélkül

Egyéb tünetek: súlycsökkenés, felszívódási zavar, eozinofilia, bőrtünetek Vizsgálati módszer: Mikroszkópos vizsgálattal  protozoon vagy féregpete keresése a mintában.

Szállítás: A mintát a mintavételt követően legrövidebb időn belül a laboratóriumba kell szállítani. Postai szállítás is lehetséges Várható eredménykiadási idő: a minta laboratóriumba érkezésétől számított napon belül Eredménykiadás módja: elektronikus leletküldés, postai leletküldés A vizsgálat ára: 7  Ft Eredmény parazita vizsgálat 2 munkanap.

parazita vizsgálat gyógymód a rókagomba paraziták nélkül

Fontos információk