Parazita botok. Lárvákat tett a bőre alá, és megvárta míg légy lesz belőlük

Bagócslegyek – Wikipédia

Ezért ne csapd le az otthoni pókokat A Greg Boyce, parazita botok Nyugat-Virginiai Egyetem munkatársa által vezetett csapat a közelmúltban új tanulmányban írta le a gomba működését — írja az IFLScience.

Az élősködő különlegessége, hogy a fertőzés után ráveszi a kabócákat, hogy részt vegyenek parazita botok hatalmas orgián, ahol gyakran a hímek hímekkel is párosodnak.

Fun Fact: bagócslegyek lárvák ehető és azt mondják, hogy íze, mint a tej. Hogyan ismerjük fel a bagócslegyek A parazita botok, csíkos test, mondhatni egy bagócslegyek néz ki, mint egy kereszt között egy darázsés a házi légy. A humán bagócslegyek, Derma-van sárga és fekete sávok, de más fajok különböző elszíneződés. Az emberi bagócslegyek körülbelül mm hosszú, haj és tüskék a testét.

Az efféle összejövetelek során nő a fizikai érintkezés esélye a példányok között, ez pedig elősegíti a gomba szaporodását. A parazita a katinon nevű amfetaminnal, illetve a pszilocibin nevű pszichoaktív vegyülettel ösztönzi a rovarokat a párosodásra.

Ingyenes kiszállítás Ezzel egyidejűleg megszabadul a Camallanus-ok és más fonálférgek számára köztes parazita-táplálékul szolgáló szökdelő kandicsrákoktól is. A Parazita botok Med Professional Nematol egy szabadalmaztatott emanectin-oldatközvetítő-komplexen alapul, rendkívül hatékony és egyszerűen használható. Adagolás: Használat előtt felrázandó! Öntse a gyógyszert a mérőpohárból a vízfelszínre egyenletesen eloszlatva és egy kanál vagy bot segítségével keverje el az akváriumban.

Utóbbi anyag a varázsgombákban is fellelhető. Az anyagok nyomait a kutatók azokban a fehér lerakódásokban mutatták ki, melyek a fertőzést követően kialakulnak a kabócák potrohán.

tinktúra a férgek pirula rókagombával

A lerakódás miatt a rovarok nemi szerve gyakran sérül, így képtelenné válnak az utódok létrehozására. A mérgezés miatt ugyanakkor parazita botok állnak le, és pusztulásig folytatják a párosodást. Az efféle gombák vizsgálata ugyanis segíthet az új gyógyszerek kifejlesztésében.

fergek kezelese otthon zsírmáj méregtelenítés kiegészítők

Nem a Massospora az egyetlen gomba, amely képes átvenni az irányítást a rovarok teste felett. A tavaly azonosított  Eryniopsis lampyridarum például az arany lágybogarakat támadja meg.

Az élősködő a fertőzés után ráveszi az élőlényeket, hogy növényekre felmászva kapaszkodjanak meg a virágokon.

kerekférgek petesejtjei gyermekeknél aloe kezelés a paraziták számára

Az állatok aztán elpusztulnak, a tetemükből felszabaduló spórák pedig képesek megtámadni a közelben található többi bogarat. Kiemelt kép: Thinkstock.

Élősködők (12E) Hamarosan a mozikban!

Fontos információk