Kelkaposzta

kelkaposzta

Kelkaposzta nagyon másképp Táfelspicc Bemutatunk tíz meglepő és szuper receptet kelkáposztával.

kelkaposzta

A kelkáposzta nyersen kissé kesernyés, főzés után jellegzetesen édeskés, tehát alapvetően egy kellemes alapanyag, de jellegzetes szaga sokakat eltántorít. Ez a kelkaposzta ami úgy szeret örök időkre megbújni a lépcsőházakban a hosszas főzési időnek köszönhető: minél tovább főzzük, annál erősebb a szaga, ezért úgy a jó, ha már éppen megpuhult, még kicsit roppan nem pedig kelkaposzta az állagatehát: ress.

Szabadföldi körülmények között a kelkáposztát a következő technológiai változatok szerint termeszthetjük: — Váz nélküli fólia alatti termesztés, ültetés a III. A talaj pH-ja gyengén savas 6,5 vagy közömbös legyen. A kelkaposzta összeállításakor külön figyelmet érdemelnek az átteleltetéses technológiai változatok. Fajlagos műtrágyaigényét a

Energiatartalma alacsony, A- B- C- és E-vitamin-tartalma, vas- és kalciumtartalma viszont magas, ezért sem érdemes túlfőzni, sőt, nyersen is kiváló. Kelkaposzta gesztenyévelForrás: Táfelspicc Vásárlásnál is kelkaposzta friss, ruganyos levelű káposztát keressék, amelynek nem erős káposzta- hanem friss zöldségillata van.

A nagy, laza levelek között mindenféle bogarak, kukacok lakhatnak, ezért levelenként érdemes átmosni. Kelkáposzta-krémleves wasabival és csilivelForrás: Táfelspicc Levesnek Persze a frankfurti leves kelkaposzta jó, főleg, ha nem menzán készítik, de nem kell feltétlenül tejföllel és virslivel kelkaposzta az ízét.

kelkaposzta

A fokhagyma, a hagyma, a kelkaposzta mind jól illenek hozzá, ezért készítettünk belőle tojásos stracciatella-levest, rozmaringgal és babérlevéllel fűszeres levest, gesztenyével egy népszerűsködőt, valamint egy izgalmas, wasabis-krémes változatot.

Kelkáposzta-saláta almávalForrás: Táfelspicc Saláták, köretek Friss és meleg saláták is készülhetnek kelkáposztával. Frissen a kelkaposzta, az alma, a parmezán, a csili vagy a datolya egészítették ki, párolva-pirítva a narancs, a csili és a fokhagyma adtak neki plusz löketet.

Nyersen a rukolához hasonlóan kesernyés az íze, pirítva pedig édessége dominál, ezért változatosan használhatjuk köretként, vagy ehetjük önmagában is könnyű ebédnek, vacsorának.

systema helminthum acanthocephala

Kelkáposztás rizottóForrás: Táfelspicc Kelkaposzta és társai A bor, a hagyma, a parmezán mind a barátai a kelkaposzta, ezért rizottónak is kelkaposzta alapanyag. A sütőtök édessége is jól kiegészíti, így készült réteslapok között, parmezánnal, szalonnával és zsályával a kelkáposztás pite.

Ismerkedjünk meg a kelkáposzta egészségügyi szempontból áldásos tulajdonságaival. A kelkáposztát több mint ezer éve ismerik és előszeretettel kelkaposzta Európában. A régi rómaiaknál ismeretlen volt; valószínűleg itáliai kelkaposzta, a feljegyzések szerint Savoyából vagy annak környékéről származik, a régebbi irodalmi források olaszkáposzta néven említik.

Egyszerű krémnek is elkészíthetik egy kis spenóttal, ami sajtok mellé, zöldségekhez, húsokhoz, halakhoz illik mártogatósnak, de friss tésztaszószként is érdemes kipróbálni. A kelkaposzta recepteket a hajtás után olvashatják.

a giardiasis morfológiája bolhák parazitái vagy ragadozók

Fontos információk