Giardia fereghajto, Drontal Plus ízesített féreghajtó tabletta 6db

Szabadforgalmú gyógyszerek / vény nélkül - Belső féreghajtók - Equus webbolt

Kategória: Ismeretterjesztők A Giardia lamblia egy világszerte elterjedt, vékonybélben élősködő, ostoros egysejtű giardia fereghajto. Széles gazdaspektrummal rendelkezik és az embert is képes megbetegíteni.

giardia fereghajto

A fertőződés a parazita cystás alakját tartalmazó ivóvízzel, eleséggel, illetve étellel szájon át történik. A giardia fereghajto került cystából kiszabadul 2 trophozoita, melyek többszöri hosszanti osztódással szaporodnak el a vékonybél nyálkahártyáján.

giardia fereghajto

A giardiával fertőzött állat vagy ember enyhébb-súlyosabb hasmenéses tüneteket mutat, az emésztés és felszívódás hatékonysága romlik. Az egyre szélesebb körben elterjedt kisállattartás következményeként egyre gyakrabban diagnosztizálható a giardiosis kedvenceinkben és egyre inkább veszélyt jelent ez a parazita az emberekre is.

tabletták férgek három napig paraziták kezelési fóruma az emberekben

Tapasztalataink szerint gyakran a kölyök állatok már fertőzötten kerülnek új gazdájukhoz, mivel tenyésztőiknél a nagy létszámú állatállományban gyakori - az akár tünetmentes - fertőzöttség. A másik gyakori eset, hogy a giardia fereghajto kihozott állatok giardia fereghajto és az új gazdához kerüléssel kapcsolatos stressz hatására az addig tünetmentes fertőzés aktiválódik és a gondos féreghajtás ellenére hasmenés jelentkezik.

A parazita gyakorlatilag bármilyen emlősállatban előfordulhat - mi diagnosztizáltunk giardiosist kutyában, macskában, tengerimalacban és egérben is.

Mennyi C-vitamint szedjünk? A fertőzés kiváltó oka a Giardia lamblia újabb nevén Giardia intestinalis nevű egysejtű, amely jellemzően víz vagy szennyezett élelmiszer közvetítésével jut be az emberi szervezetbe. A kórokozónak kétféle alakja van, az egyik ciszta, a másik vegetatív alak.

Mit tegyen a gazdi? A mintagyűjtésnél fontos, hogy a minta a bélsár földdel nem érintkező részéből származzon, mivel a földszennyezettség hamis eredményre vezethet a vizsgálat során.

giardia fereghajto

Ha az állat újonnan került a gazdihoz menhelyről vagy tenyésztőtől, akkor a tünetmentes állatból is érdemes bélsár-mintát hozni, mert ahol sok állat van ott gyakori a fertőzöttség. Hogyan lehet gyógyítani?

Oldaltérkép Féregtelenítés Mivel szabad szemmel nem látható és nem érzékelhető, mikor fertőződik meg a kutya a férgekkel, ezért célszerű mind a fonál- mind a galandférgek ellen ható széles-spektrumú féregtelenítővel kezelni kutyáját. Mivel nincs se tabletta, se injekció, melynek segítségével megelőzhető lenne a férgesség, ezért csak rendszeresen végzett féregtelenítéssel tudjuk csökkenteni a férgek számát és a környezeti szennyezést, a humán fertőződés lehetőségét. A hatékony féregtelenítéshez a Drontal Plus esetében egy féregtelenítés, egyszeri alkalmazással is hatékonyan végrehajtható. Giardia fereghajto Drontal Plus most már recept nélkül is megvásárolható. Kérjen tanácsot állatorvosától és féregtelenítse kutyáját háromhavonta!

A giardiosis gyógyszerrel kezelhető betegség. Fontos, hogy a gyógyszert az előírt adagban és ideig adagoljuk az állatnak.

az enterobiosis milyen betegség

Fontos, hogy a visszafertőződést meggátoljuk, ezért az állat végbelének környékét giardia fereghajto le kell tisztogatni, illetve az állatot meg kell füröszteni.

A giardia fereghajto is fertőtleníteni szükséges. Lényeges, hogy a kezelés végeztével kontroll bélsár-mintát hozzon be a gazdi, mivel szükséges ellenőrizni a kezelés sikerességét. Az együtt tartott állatok egyszerre történő kezelése fontos, mivel a kezeletlen állatokban fennmarad a parazita és később újra fertőzi a kezelt társát, illetve a gazdáit.

giardia fereghajto enterobiosis napló

Fontos információk