Fereg tenger, Megtalálták a tenger leghangosabb állatát – egy férget - Qubit

fereg tenger

gyermekek férgek gyógyszer szirup a férgek számára a legbiztonságosabb gyógyszer

Dippold Ádám A Leocratides kimaraorum nevű féreg a tenger mélyén, méteres mélységben található szivacsokban él, és sajátos rekordot tudhat a magáénak, ez ugyanis az egyik leghangosabb állat a tengerben. A férgek fereg tenger decibeles hangokat is képesek kiadniamire a kutatók egészen véletlenül jöttek rá: A.

paraziták kezelése a hasnyálmirigyben

Richard Palmer, az Albertai Egyetem tengerbiológusa szerint a ben felfedezett faj egyedeit nem emiatt vizsgálták, de felfigyeltek a csettintésszerű zajokra.

A biológusok feltételezik, hogy ez a vízben még hangosabbnak hatnak a csettintések.

A csodálatos Leocratides kimaraorumFotó: Cell Palmer szerint különösen meglepő, hogy ezeket a hangokat épp egy féreg adja ki: a faj tagjai még a háromcentis hosszt sem érik el, áttetszőek, és igen harciasak. Palmerék szerint fereg tenger állatok valószínűleg a kavitációs hatást használják ki a zajkeltéshez, bár ennek bizonyítására még további fereg tenger szükségesek. Ahogy azt is vizsgálják még, hogy miért adják ki ezeket a hangokat. A tengerbiológusok feltételezése szerint valószínűleg a területüket védik, ezért ordítanak fereg tenger, helminthiasis átviteli mechanizmus nem zárják ki azt sem, hogy a különös szokás egyéb kommunikációs célokat szolgál.

gyógyszerek a paraziták számára a tüdőben

Nem ez a féreg az egyetlen hangos állat a tengerben: majdnem ilyen zajosak például a csettintőrákok is, az ő esetükben viszont világos, hogyan keltenek zajt — csettintenek az ollójukkal. Egy ben felfedezett fajuk ezzel kábítja el a zsákmányául szolgáló kis halakat, fereg tenger fajt emiatt nevezték el a Pink Floydról Synalpheus pinkfloydia zenekarról ugyanis úgy hírlik, hogy egy fereg tenger koncertjükön olyan hangosan játszottak, hogy a közeli halastó fereg tenger lakója felfordult tőle.

Kapcsolódó cikk a Qubiten:.

olló paraziták

Fontos információk