Autotróf parazita

Heterotrófia – Wikipédia

Orvosi szemvidító A vajvirágfélék, néha szádorfélék vagy szádorgók Orobanchaceae az ajakosvirágúak Lamiales rendjébe tartozó növénycsalád.

hatékony férgek elleni kezelés felnőttek számára bélféreg lelki okai

Több génusz korábban a polifiletikusnak bizonyult Scrophulariaceae sensu lato tágabb értelemben vett görvélyfűfélék részét alkotta. Jól megalapozott, monofiletikus családot alkot.

vízben élő bőr paraziták hívjon tudósot

Kozmopolita családképviselői előfordulnak Eurázsia mérsékelt éghajlatú részein, Észak-AmerikábanDél-AmerikábanAusztráliaÚj-Zéland és a trópusi Afrika egyes részein. Az egyetlen, teljesen autotróf nemzetségen Lindbergia kívül a család többi tagja teljes parazita vagy félparazita holo- illetve hemiparazita autotróf parazita folytató autotróf parazita vagy évelő lágyszárú növényilletve cserje.

Azok a csodálatos növények!

A holo parazita növények pl. OrobancheLathraeaEpifagus klorofillt nem is tartalmaznak, színük így sárgás, barnás, lila vagy fehér is lehet.

helmintfertőzések szarvasmarhák röviden

A hemiparazita növények a Scrophulariaceae-ből áthelyezve képesek a fotoszintézisrefakultatív vagy obligát paraziták is lehetnek. A családon belüli elemzések szerint bár az evolúció autotróf parazita maga a szívógyökér egyszer alakult csak ki, a holoparazitizmusra áttérés egymástól függetlenül, többször is végbement. A nem húsos toktermésben autotróf parazita apró magvak találhatók, melyeket a szél terjeszt.

autotróf parazita paraziták es ezek kezelése

Fontos információk